Matematik

Hjælp!! Funktioner. matematik B

02. oktober 2009 af mesterp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle som kan hjælpe her. skal finde fem fejl i  opgaven herunder om funktioner. er ikke for god til det. 

Find 5 fejl i besvarelsen herunder.                                                                                                                                               Forklar hvad vedkommende elev har og ikke har forstået.
 

Opgave 7:
Faste omkostninger.: 30.000 svarer til y
Variable omkostninger.: 5.000 svarer til ax
Samlede omkostninger.: Betragt eller gæt: Liniær funktion b + ax

7a. f(25) = 25 x 5000 + 30.000
= 155.000
 

7b. f(x) = 5.000 x + 30.000 
 

7c. 120.000 = 5.000 x + 30.000
120.000 - 30.000 = 5.000 x
90.000 / 5000 = 18
Der er samlet 18 pc’ere.
 

7d. Aflæsning fra kendt x-værdi vandret til punkt på grafen/forskriften –og vandret ind på y-aksen Aflæsning fra kendt y-værdi lodret op til punkt på grafen/forskriften –og lodret ned på x-aksen
 

OPGAVE FORMULERINGEN LYDER SÅDAN HER:

Et firma samler pc'er, som sælges videre til private kunder. firmaets faste omkostninger pr. uge (husleje, fast løn til medarbejdere mv.) udgør 30.000 kr., og de variable omkostninger pr. pc'er (dvs. omkostninger til de enkelte dele som pc'en samles af, og software) udgør 5.000 kr. pr. pc.

a) beregn de samlede omkostninger en uge hvor firmaet samler 25 pc'er?

b) lad x betegne det antal pc'er de samler pr.uge, og lad y = f(x) betegne de samlede omkostninger pr. uge. Bestem en forskrift for f.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

7. Faste omkostninger.: 30.000 svarer til b

Samlede omkostninger.: Betragt eller gæt: Liniær funktion y = b + ax

   har ikke forstået liniær funktion

7d. Aflæsning fra kendt x-værdi lodret til punkt på grafen/forskriften –og vandret ind på y-aksen Aflæsning fra kendt y-værdi vandret til punkt på grafen/forskriften –og lodret ned på x-aksen

  har ikke forstået at bruge koordinatsystemet

  kan indsætte i funktionen og beregne f(a99 ud fra kendt x samt x ud fra kendt f(x)


Skriv et svar til: Hjælp!! Funktioner. matematik B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.