Matematik

Eksponentiel Udvikling

19. februar 2010 af theafriisjunker (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg sidder her med en matematik opgave, som jeg er fuldstændig lost med!!

Den hedder:

Betragt den eksponentielle udvikling y = 48•1,23x.
• Hvor mange procent vokser funktionsværdien når x vokser med 1?
• Bestem den procentvise vækst i funktionsværdien når x vokser med 3.

Håber virkelig der er en der kan hjælpe mig!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. februar 2010 af JKaram (Slettet)

Tror du mener y = 48•1,23x.. Hvis ikke er det nemlig en lineær funktion.

Hvad er dine egne bud på opgaverne?

Karam


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. februar 2010 af mathon

   y2/y1 = ax2-x1 

   y2/y1 = a1

   y2/y1 = 1,23/1

   (y2-y1)/y1 = (1,23-1)/1

   (y2-y1)/y1 = 0,23 = 23%

...............

   y2/y1 = a3

   y2/y1 = 1,233/1

   (y2-y1)/y1 = (1,233-1)/1

   (y2-y1)/y1 = 1,86087 - 1 = 0,86087 = 86,087%


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. februar 2010 af JKaram (Slettet)

Eller, kan du vente og så gør mathon det for dig ;-)

Karam


Skriv et svar til: Eksponentiel Udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.