Matematik

Eksponentiel udvikling

02. marts 2010 af skolet (Slettet) - Niveau: C-niveau

AKUT!
skal aflevere en opgave inden kl 22.

Mangler to, og kan slet ikke finde ud af dem. Nogle der vil forklare/vise hvad man gør? PLEEAASE

1) En eksponentiel udvikling er fastlagt ved at dens graf går igennem punktet (6,3) og den har halveringskonstant 1,587.
Bestem ligningen for den eksponentielle udvikling.
a= 0.6461
b=41.24
og hvad så???

2 ) I perioden 1988-1999 steg medlemstallet i Danmarks Cykle Union (DCU) med god tilnærmelse med 12,4% om året. I 1988 var DCU’s medlemstal 5389.

a) Opstil en model der beskriver udvilkingen i DCU’s medlemstal i årene efter 1988.

b)Bestem medlemstallet i år 2006 ifølge modellen.
Kommentér modellen, når der oplyses at DCU’s medlemstal i 2006 var 19046.
 


Brugbart svar (6)

Svar #1
02. marts 2010 af mathon

1)
modellen er

                         y = b·(1/2)x/X½ = b·ax         hvor a = (1/2)1/X½

2)
modellen er

                         M(x) = 5389·1,124x                hvor x er antal år efter 1988


Svar #2
02. marts 2010 af skolet (Slettet)

hm.. jeg forstår det ikke helt :( jeg er meget dum til matematik..

Kan du ikke give mig udregningerne ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. april 2011 af mialinett (Slettet)

er du sikker på det ikke hedder m(x) = 5389 * 1,0124x??


Brugbart svar (3)

Svar #4
14. april 2011 af mathon

                     12,4% = 0,124

                     112,4% = 1,124


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.