Matematik

Ekspnentiel udvikling

14. marts 2010 af poulsen889 (Slettet)

hej. jeg har lidt problemer følgende to opgaver. Håber der er nogen der kan hjælpe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Betragt den eksponentielle udvikling
a) Hvor mange procent vokser funktionsværdien når x vokser med 1?
b) Bestem den fremskrivningsfaktor der svarer til en x-tilvækst på 2. Hvad er den tilsvarende
procentvise y-tilvækst?
 

Opgave 5
En eksponentiel udvikling er fastlagt ved at dens graf går igennem punkterne (–4, 5) og
(3,27). Bestem ligningen for den eksponentielle udvikling. Bestem desuden fordoblingskonstanten
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2010 af mathon

                  y2/y1 = aΔx

                  (Δy/y1)·100% = (a - 1)·100%

..........................

                  fremskrivningsfaktor = a2

                  y2/y1 = aΔx

                  (Δy/y1)·100% = (a2 - 1)·100%
 .............................

Opgave 5

                  f(x) = y = b·ax

                  y2/y1 = aΔx

                  27/5 = a3-(-4)

                  5,4 = a7

                  a = 5,41/7 = 1,27241

                  b = y2/ax2 = 27 / 1,272413 = 13,1063

             f(x) = 13,1063·1,27241x

             X2 = ln(2)/ln(a) = ln(2)/ln(1,27241) = 2,87715


Svar #2
14. marts 2010 af poulsen889 (Slettet)

mange tak for hjælpen.
men der skulle stå: betragt den eksponentielle udvikling Y=48*1,23x
a) Hvor mange procent vokser funktionsværdien når x vokser med 1?
b) Bestem den fremskrivningsfaktor der svarer til en x-tilvækst på 2. Hvad er den tilsvarende
procentvise y-tilvækst?

Hvordan skal man så gøre?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2010 af mathon

                  y2/y1 = 1,23Δx

                  (Δy/y1)·100% = (1,23 - 1)·100% = 23%

..........................

                  fremskrivningsfaktor = 1,232

                  y2/y1 = 1,232

                  (Δy/y1)·100% = (1,232 - 1)·100% = 51,29%


Skriv et svar til: Ekspnentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.