Matematik

Studentereksamen dec 2007

28. april 2010 af LonnyM (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Opgave 1
a) Bestem den sammenhæng, der er mellem tallene a og c, når andengradsligningen
ax2 + 2x + c = 0    a≠0
har netop én løsning.

Hjælp behøves meget hurtigt tak..


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2010 af NejTilSvampe

 løs for a når diskriminanten er 0

2^2 - 4ac = 0  => a = ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2010 af 215 (Slettet)

 husk lige denne
http://www.askpeople.dk/ask/real/scheme.php?frm=1&pubFormId=f26ef9189c99908
Tak for støtten


Svar #3
28. april 2010 af LonnyM (Slettet)

 jamen er a og c så begge to 1 eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2010 af NejTilSvampe

 nej ikke nødvendigvis. Du skal slet ikke løse for a og c (rettere sagt du KAN ikke løse for a og c), du skal bare finde sammenhængen mellem dem.

2^2 - 4ac = 0 

4 = 4ac

1 = ac

a = 1/c = c-1

Du kan altså konstatere at "a er den reciprokke værdi af c"


Svar #5
28. april 2010 af LonnyM (Slettet)

 mange tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. april 2010 af 215 (Slettet)

 husk spørgeskema


Svar #7
28. april 2010 af LonnyM (Slettet)

 nej? behold du bare den...


Skriv et svar til: Studentereksamen dec 2007

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.