Matematik

eksponentiel udvikling

07. maj 2010 af bulldoz (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej alle sammen...

Kan i hjælpe mig med den opgave.

Jeg vil gerne finde Grundtallet a. Jeg kender kender kun begyndelsesværdien som er 8,56 og vækstrate pr. 3 enhed.

Hvordan kommer man frem til grundtallet og ud fra disse tal

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2010 af Blueoil (Slettet)

Vækstraten kaldes r.

a = r +1


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2010 af JKaram (Slettet)

Nemlig. Man siger:

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2010 af mathon

            
                                   y2/y1 = aΔx 

                                   (1+r)3 = a3

                                    1+r = a                  som i #1 og #2

                                  


Svar #4
07. maj 2010 af bulldoz (Slettet)

 Undskyld alle sammen, jeg har bare lige glemt at skrive hvad vækstraten pr 3 enhed.

Begyndelses værdien er 8,56
Vækstraten pr 3. enhed er 27%

Men det giver jo ikke mening, jeg kan ikke indtaste r nogle steder. 1 + 0,27 = 1,27???


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2010 af mathon

#3 korrigeret i overensstemmelse med ændrede oplysninger:

            
                                   y2/y1 = aΔx 

                                   1,27 = a3

                                    a = 1,271/3

                                  f(x) =  8,56·ax  

                                  


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. maj 2010 af JKaram (Slettet)

Det skal du da ikke undskylde. Alt i skønneste orden. Hvad mathon har gjort er jo (no suprise) ganske korrekt.

Karam


Skriv et svar til: eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.