Matematik

Eksponentiel udvikling

24. august 2010 af Cucumber (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået såden en opgave:

Et bestemt tungmetal udskilles fra menneskets krop på sådan en måde, at mængden af tungmetal aftager eksponentielt med en halveringstid på 8 år. Hvor mange procent af tungmetallet forsvinder fra kroppen i løbet af 1 år?

Jeg har lidt problemer med denne opgave...
Jeg ved, at jeg skal bruge formlen: T½  = log(½ ) / log(a)
Og jeg prøver at sætte 8 ind på T½  plads, men hvordan kommer jeg videre? Jeg er lidt stuck...


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. august 2010 af Isomorphician

8 = log(½)/log(a) <=>

8*log(a) = log(½) <=>

log(a) =  log(½)/8 <=>

a = 10log(½)/8 <=>

a = ......


Svar #2
25. august 2010 af Cucumber (Slettet)

Tusind tak :D


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.