Matematik

a,b, matematik??

03. april 2005 af sabine05 (Slettet)
fatter INGEN ting af disse regnestykker..

4a+(2b-3a) =

og

3* (2a-5b) + a =


i må meget gerne hjælpe med at regne dem ud og forklare hvordan det gøres Tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2005 af Finnt (Slettet)

det går vel ud på at reducere regnestykkerne...
så i den første ophæver du bare parantesen og får: 4a + 2b -3a = 4a-3a+2b = a+2b

i den anden gange du ind i parantesen og får: 6a - 15b + a = 5a - 15b

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2005 af erdos (Slettet)

Prøv lige at skrive hele opgaven, som den står... Det der giver ingen mening. Jeg formoder du skal reducere...

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april 2005 af Doven stræber (Slettet)

Regnearten hedder reduktion, og pointen er at reducere regnestykket ned til et enklere stykke:

4a + (2b - 3a)
4a + 2b - 3a
4a - 3a + 2b
a + 2b

4a + (2b - 3a)= a + 2b

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. april 2005 af Doven stræber (Slettet)

Det er også en stor fordel at kunne reducere når du skal løse ligninger. De skal nemlig også tit reduceres før du løser dem.
Men du skulle tage at bede din lærer om at forklare dig alt det her.

Skriv et svar til: a,b, matematik??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.