Matematik

Matematik - a og b

03. oktober 2010 af Krustin (Slettet) - Niveau: B-niveau

Alder (år) :           1        2      3       4       5      6      7        8      9  

Længde (cm) : 310  348  386  424  462  500  536  572  610

Tabellen viser sammenhørende værdier af alder og længde for en population af spækhuggere

I en model er sammenhængen mellem længde L (målt i cm) og alderen t (målt i år) en funktion af typen L(t)=at+b

a) bestem tallene. Her har jeg fået a = 37,47 og b = 273,56. Kan det passe?

b) giv en fortolkning af tallene a og b, og benyt modellen til at bestemme alderen af en 700cm lang spækhugge.

Jeg er også i tvivl om b


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2010 af JKaram (Slettet)

Sæt tallene ind i Excel, og foretage en lineær regression. Der fremkommer en linje med en forskrift. Denne vil give dig svaret. Når det er sagt, virker dine tallene meget sandsynlige.

Angående b, har du en forskrift. Du har en ligning der lyder L(t) = 700. Du kan løse denne med hensyn til t og så får du alderen af en 700 cm lang spæghugger ifølge modellen.

Karam


Svar #2
03. oktober 2010 af Krustin (Slettet)

Hvad mener du med, at jeg kan løse den med hensyn til t? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2010 af JKaram (Slettet)

Smid t over på en side af lighedstegnet.

Karam


Skriv et svar til: Matematik - a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.