Matematik

3010 B matematik

05. november 2010 af signeeeee (Slettet) - Niveau: A-niveau

I en model for arbejdsprocessers effektivitet gælder at effektiviten f(t) som funktion af den tid t(uger) udøveren har været beskæftiget med arbejdet er givet ved 

f(t) = 1,00-0,60*0,90^t 

hvor længe skal udøveren have været beskæftiget med arbejdet før effektiviteten er 0,95?

Kan forstå at jeg skal sætte 0,95 ind på f(t)'s plads, men kan ikke løse ligningen, får det til sådan et mærkeligt tal, fuldstændig forkert, fra hvad det skal give når jeg solver.. nogen der kan hjælpe???


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Man skal løse ligningen

f(t) = 0,95 , altså

1,00 - 0,60·0,90t = 0,95 , eller

0,90t = (1,00 - 0,95)/0,60 .

Tag log() på hver side og isoler t.


Svar #2
05. november 2010 af signeeeee (Slettet)

 åh, jamen..... det ved jeg godt. men forstår ikke hvordan jeg skal løse den ligning sådan helt? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så fås

t·log(0,90) = log(0,05/0,60),

t = (log(0,05/0,60) / log(0,90)


Svar #4
06. november 2010 af signeeeee (Slettet)

 hvor kommer 0,05 fra? :-D


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

1,00 - 0,95 = 0,05


Svar #6
06. november 2010 af signeeeee (Slettet)

 årh ja okay. :-)


Skriv et svar til: 3010 B matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.