Matematik

Matematik B - funktioner.

30. november 2010 af FREDERIKHO (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg vil gerne vide hvordan have lidt hjælp til nogle spørgsmål vedr. funktioner.

(a) Skifter graferne for f(x) = 3x+2 og g(x) = -2x + 10.
- Min lommeregner kan sagtensskitsere disse grafer for mig, men er der en måde, som man kan gøre det uden lommeregner? HVis det er nødvendigt.

(b) Angiv f(x) og g(x) når x = 4.
- Sætter man så bare 4 ind i funktionen? Dvs. f(x)+ 3 * 4 + 2 og g(x) = -2 * 4 +10?

(c) For hvilke x er f(x) = 12? For hvilke x er g(x) = -8?
- HVordan regner man dem ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2010 af mathon

c)
           f(x) = 3x+2 = 12
              
                     3x = 10
    
                     x = (10/3)


           g(x) = -2x + 10 = -8

                       x - 5 = 4

                       x = 9


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

(a) Der er tale om graferne for to rette linier. Beregn to punkter på hver linie. Vælg to forskellige x-værdier og beregn f(x) og g(x) for hver af disse. Tegn den rette linie gennem de fundne punkter for f, og gennem de fundne punkter for g.

(b)  Ja, beregn f(4) og g(4).

(c) Løs ligningerne f(x) = 12 og g(x) = -8 .


Svar #3
30. november 2010 af FREDERIKHO (Slettet)

(b) Hvordan kommer funktionen ud? Jeg forstår det nemlig ikke :-s


Svar #4
30. november 2010 af FREDERIKHO (Slettet)

Jeg har brug for mellemregninger, så jeg kan forstå det 100 %.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Indsæt x=4 i forskriften for f(x) : f(4) = 3·4 + 2 = 12 + 2 = 14 . Benyt tilsvarende fremgangsmåde til at beregne g(4) , som du selv har antydet i #0 .


Svar #6
30. november 2010 af FREDERIKHO (Slettet)

Jeg har også et andet spørgsmål:

Alder (år): 1 2 3 4 5 6 7 8 9

LÆngde (cm): 310 348 386 424 462 500 536 572 610

I en model er sammenhængen mellem længden L (målt i cm.) og alderen t (målt i år) en funktion af typen L(t) = at+b.
Bestem tallene a og b ved hjælp af tabellens data.

HVordan gør man det? :-s


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Lav lineær regression på tallene i tabellen.


Svar #8
30. november 2010 af FREDERIKHO (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!! :-)

Det aller sidste spørgsmål: Hvordan isolerer jeg ,,r'' i formlen l*r^2+p = q?


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

r2 = (q-p)/l , og dermed

r = ((q-p)/l)1/2


Skriv et svar til: Matematik B - funktioner.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.