Matematik

Gym mat (B) 2

30. november 2010 af LonnyM (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogle der kan hjælpe mig med disse 3 opgaver, jeg har ret store problemer med at løse dem. Det må meget gerne være grundige udregninger. På forhånd tak!

En virksomhed producere og afsætter årligt x enheder af en vare, hvor 5000 < = X <= 20000.

Omkostningerne O(x) ved produktionen er givet ved:

O(x) = 4,58*10^-6*x^3 - 0,05x^2 + 184,2x + 2*10^7

hvor O(x) måles i kr.

Enhedsomkostningen E(x) (målt i kr, pr. enhed) ved produktionen af x enheder er bestemt ved:

E(x)= O(x) / x

a) Bestem enhedsomkostningen ved produktionen af 10000 enheder, og løs ligningen

O'(x) = E(x)

Fortjenesten F(x) er bestemt ved:

F(x) = x*(-0,53x + 10000)-O(x)

hvor F(x) måles i kr.

b) Bestem x, så fortjenesten er størst mulig.

En funktion f er givet ved

f(x) = e^x - 3x+1

a) Bestem f'(x), og gør rede for, at funktionen f har et minimum.

b) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2,f(2)).

Når en person indtager 150 mg af et bestemt antidepressivt stof, er mængden af stof i blodet en funktion af tiden bestemt ved: 

f(t) = 150*0,9779^f

hvor f er mængden af stof (målt i mg) i blodet t timer efter indtagelsen af stoffet.

a) Bestem halveringstiden for mængden af stof i blodet.

b) Bestem, hvor mange mg ag stoffet der er i blodet 24 timer efter indtagelsen af stoffet.

c) hvad fortæller tallet 0,9779 om mængden af det antidepressive stof i blodet?


Svar #1
30. november 2010 af LonnyM (Slettet)

 Spørgsmålene starter fra:

- starten til en funktion f

- en funktion f til når en person indtager

- og ned der fra.


Brugbart svar (2)

Svar #2
30. november 2010 af PeterValberg

Den første opgave er opgave 13 fra STX102-MatB-12082010 eksamenssættet.

Opgaven med de antidepressive midler er opgave 8 fra samme eksamenssæt.

Opgaverne kan du finde en glimrende besvarelse på, - enkeltvis eller hele eksamenssættet på Studienet.dk

www.studienet.dk/Opgaver/Opgave-8-Matematik-STX-B-august-2010-189766.aspx

www.studienet.dk/Opgaver/Opgave-13-Matematik-STX-B-august-2010-189772.aspx 

www.studienet.dk/Opgaver/STX-Matematik-B-august-2010-189756.aspx

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. november 2010 af Spyf (Slettet)

jeg forstår ikke din første "pind".

Er funktionen f(x)=150*.... skrevet rigtigt? Burde potensen ikke være t?


Svar #4
01. december 2010 af LonnyM (Slettet)

mange tak!

den pind du hentyder til er 3 pind, og du er lidt inde i opgaven..


Skriv et svar til: Gym mat (B) 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.