Matematik

eksponentiel udvikling

24. januar 2011 af saadian (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hej

hvordan kan man beregne denne opg:

y= 6*0,84 med x som eksponent?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2011 af mathon

            ...uklart spørgsmål


Svar #2
24. januar 2011 af saadian (Slettet)

 Y=6<span style="mso-bidi-font-family:Calibri;mso-bidi-theme-font: minor-latin">·0,84x  

Beregn for hver af udviklingerne fordoblings eller halveringskonstanten 

Denne opgave er bare en af mange.

</o:p>


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2011 af ramme2 (Slettet)

Der er kun en halvveringskonstant, fordi det er en eksponentielt aftagende sammenhæng, fordi a<1.

y=b*ax        y=6*0,84x       a=0,84     og b=6

Halveringskonstant   T½ = (log½)/ (loga)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2011 af mathon

    Halveringskonstanten  = log(½) / (log(a)                der er ingen t-værdier


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2011 af ramme2 (Slettet)

#4  Det er fordi der står T½  i min formelsamling. Men det er korrekt det du skriver. Eksponenten er en x-værdi og ikke en t-værdi


Skriv et svar til: eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.