Matematik

hjælp til aflevering :)

01. februar 2011 af nannabetak (Slettet) - Niveau: B-niveau

kære alle.

Jeg er fuldstændig lost på min opgave til imorgen, håber virkelig at nogle herinde kan få mig til at forstå hvad det her går ud på - for min mildest talt elendige matematiklærer klarer IKKE sin opgave særlig godt....

jeg lægger hele opgaven herind, forventer selvfølgelig ikke at I laver den for mig, men hvis nogle har tid og viden til at forklare mig bare en eller to opgaver, er jeg virkelig taknemmelig! der er ikke nogle specifikke opgaver jeg har sværere ved end andre, jeg er på herrens mark!!

2. feb Hjemmeopgaver, 1x

I opgaverne 1, 2 og 3 skal du i hver af opgaverne selv afgøre, om der skal svares med et tal eller en procent. Med ordet ”øges” tænker jeg på, at ”noget” skal lægges til

1
Givet en lineær variabelsammenhæng f(x) = 3x+30

Hvad bliver f(x) øget med, når x øges med 32?

2
Givet en eksponentiel variabelsammenhæng f(x) = 30 · 5x

Hvad bliver f(x) øget med, når x øges med 3?

3
Givet en potenssammenhæng f(x) = 30 · x5

Hvad bliver f(x) øget med, når x øges med 3%?


4
Bestem fordoblingskonstanten for den eksponentielle udvikling f(x) = 207 · 1,03x

Bestem halveringskonstanten for den eksponentielle udvikling f(x) = 207 · 0,97x
(formel i tavlenoter fra mandag d. 24. jan må bruges)


5
Løs ligningen 300 · 101,5 · x = 600 uden lommeregner
(log 10 = 1 og log 2 = 0,30105 (jeg har snydt lidt med det sidste tal))


6
Løs ligningen 700 · e0,05 · x = 1400
(ln e = 1)
 

god aften til alle derude!! :-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
01. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvor er dine egne løsningsforslag til alle disse opgaver?

1. Beregn f(x+32) - f(x) .

2. Beregn f(x+3) - f(x)

3. Beregn f(x·1,03) - f(x)

4. Du skriver, du allerede har formlen, du skal bruge. Brug den!

5. Her har du sikkert udeladt en eksponent, siden du taler om logaritmer.

6. Samme her. Tag logaritmen på hver side og isoler x.


Svar #2
01. februar 2011 af nannabetak (Slettet)

Mange tak for den hjælp :)

jeg har ikke redigeret i noget i opgaven, det er min lærer der har skrevet det med hvilke formler vi må bruge, problemet er bare at det er ikke formlen, men et eksempel han har skrevet, og når jeg i forvejen slet ikke forstår alt det her, så forstår jeg heller ikke hans noter..

men igen - tak! jeg vil prøve at sætte mig med det igen :-)

god aften.


Skriv et svar til: hjælp til aflevering :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.