Matematik

Eksponentiel udvikling

02. marts 2011 af Aisha93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

ER DER NOGLE DER VIL HJÆLPE MIG MED EKSPONENTIEL UDVIKLOING?

opgaven lyder sådan :

En eksponentiel udvikling har grundtallet a= 0,89 og som opfylder at når x= 3 y = 1,41

a) Beregn vækstraten

b) Bestem ligningen for den eksponentielle udvikling

c) Hvor mange procent falder y-værdien når x vokser med 5 enheder?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. marts 2011 af mathon

                         1 + r = 0,89               

 a)      
                          r = 0,89 - 1 = -0,11 = -11%

 b)                      
                          y = b·0,89x

                         1,41 = b ·0,893       hvoraf b beregnes

 c)
                          y2/y1 = aΔx = 0,895 = 0,558406

                         (y2-y1)/y1 = y2/y1 - 1 = 0,558406 - 1 = -0,441594 ≈ - 44,2%


Svar #2
02. marts 2011 af Aisha93 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen  :)


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.