Matematik

Hjælp til potens udvikling

07. marts 2011 af severinsen1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Ved undersøgelse af ørreder i Gudenåen og Randers fjord har man fundet følgende model for sammenhængen mellem ørreds længde og vægt

Y=0,00769*x^3,10

a) Bestem vægten af en ørred, der har længden 30cm.

(Den har jeg lavet)

b) Bestem længden af en ørred, der vejer 500g ?

c) hvor mange procent vokser vægten, når en ørred bliver 15% længere?

Forstår ikke hvordan jeg finder ud fra det? :S

Hjælp hjælp hjælp !!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2011 af mathon

b)
         isoler x

         y/0,00769 = x3,10

         x = (y/0,00769)1/3,10


Svar #2
07. marts 2011 af severinsen1 (Slettet)

 Hvad er y-værdien?

Er det bare den jeg regnede i opgave a?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2011 af mathon

             ...genlæs spørgsmål b)


Svar #4
07. marts 2011 af severinsen1 (Slettet)

 Sorry, er bare træt :)


Skriv et svar til: Hjælp til potens udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.