Matematik

Isoler a i denne ligning?

08. april 2014 af Amril (Slettet) - Niveau: A-niveau

Isoler a i M = S, hvor:

M = 1 + \frac{a}{b}

og

S = b

Jeg sætter vil M lig med S, så

1 +  \frac{a}{b} = a + b

Men så forstår jeg ikke "isoler a". Hvad menes der? Skal jeg bare algebraisk isolere a? 

a = ab + b2 - b 

har flyttet 1 over og ganget igennem med b... men det er ikke rigtigt, formoder jeg? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man skal isolere a .

1 + (a/b) = a + b , dvs

a(1 - 1/b) = 1-b , eller

a·(b-1)/b + (b-1) = 0 , eller

(b-1)(a/b + 1) = 0 , dvs

b = 1 ∨ a/b = -1 , dvs

b = 1 ∨ a = -b , b ≠ 0 .


Skriv et svar til: Isoler a i denne ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.