Matematik

Eksponentiel udvikling.

29. april 2014 af moesgaard123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle. Jeg vil høre om i kunne hjælpe mig lidt? 

Spørgsmålet lyder:

Opgave 2. f er en eksponentiel udvikling, hvor  f(1) = 1 og f(3) = 9. Bestem forskriften for f uden at bruge formlen for a.

hvad skal man gøre? 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2014 af peter lind

f(x) = b*ax   Indsætter du de to givne punkter ind i funktionsudtrykket får du 2 ligninger med de to ubekendte a og b, som du må løse. Dividerer du de to ligninger med hinanden går b ud så du har en ligning med en ubekendt


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. april 2014 af mathon

                                  \frac{y_2}{y_1}=a^{\Delta x}

                                   \frac{9}{1}=a^{2}

                                   3^{2}=a^{2}

                                   a=3


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.