Matematik

Tandlæge lampe - matematikprojekt

30. april 2014 af Jessies (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har svært ved at starte med denne opgave, håber i kan hjælpe mig.

Opgaven er:

En tandlægelampe skal fokusere lyset fra en halogenpæ¦re ned på et ganske lille område. 
Lampen er konstrueret således, at lyset fra pæren reflekteres i en skærm, hvis tværsnit har form som en parabel g, vist med rødt på figur 3. 
Skærmen er konstrueret af glas, der på indersiden har en metallisk belægning, der reflekterer lyset. 
Glasset har overalt en tykkelse på 5 mm. På figur 3 er et tværsnit af spejlet indlagt i et koordinatsystem, således at parablen er symmetrisk om y-aksen. 

a) Bestem forskriften for parablen g (figuren er indlagt) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2014 af SuneChr

Man har iflg. tegningen:

g (0) = 6,7 - 0,5      ∧      g (x) = a(x - 7)(x + 7)
g (0)  er også lig med   - 49a


Svar #2
30. april 2014 af Jessies (Slettet)

Hvad for en ligning skal det være?

Er det y = a · x2 + b · x + c


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2014 af SuneChr

# 2
Du bruger oplysningerne i # 1
Løs ligningen
- 49a = 6,7 - 0,5
og
gang udtrykket ud for  g (x)
så det kommer på formen
g (x) = ax2 + bx + c
hvor a er den værdi, du lige har løst i ligningen ovenfor.


Skriv et svar til: Tandlæge lampe - matematikprojekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.