Matematik

plzzzz hjælp til mat. a meget vigtig

17. august 2014 af lililolo (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg skal op til mat. a mundtlig på tirsdag

jeg skal gøre rede for at den eksponentielle funktion f(X)= b* a^x er en løsning til differentialligningen y`= k * y.

intilvidere har jeg først differenteret f(x)= b* a^x og indsættede det på y` plads og det blev b* ln(a)*a^x=k*b*a^x

er det rigtig?

hvis ik plzz hjælp mig.

og hvis det er rigtigt hvordan skal jeg komme videre??


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2014 af peter lind

Hvis du indsætter b*ax = y i dt sidste udtryk får du jo netop højre side i differentialligningen


Svar #2
17. august 2014 af lililolo (Slettet)

Vil du ikke vise det til mig jeg forstår det ikk?!!

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2014 af Hippocampus (Slettet)

Du har jo, at y = b*a^x og som du selv skriver er b*ln(a)*a^x=k*b*a^x og derfor er b*ln(a)*a^x = k*y 

og da b*ln(a)*a^x = y' er y' = k*y og dermed er y en løsning til differentialligningen y' = k*y


Svar #4
17. august 2014 af lililolo (Slettet)

Er det bar det jeg skal vise til eksamen.,!.?.

Svar #5
17. august 2014 af lililolo (Slettet)

Problemet er jeg kan ikke se at det er en løsning til diff. Lig.

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. august 2014 af Hippocampus (Slettet)

Ligningen y' = k*y er jo opfyldt. Se #3. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen f(x) = b*a^x er kun en løsning til differentialligningen y' = k*y , hvis der gælder k = ln(a) .

Skriv et svar til: plzzzz hjælp til mat. a meget vigtig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.