Matematik

Bestemmelse af a, b og c i andengradspolynom

11. november 2014 af iMartin (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen,

jeg sidder med en forholdsvis nem opgave i delprøven uden hjælpemidler. Men jeg kan bare ikke finde notater eller andre opgaver af denne type jeg kan forholde mig til.

En funktion f er bestemt ved: f(x)=x^2+b*x+c
Det oplyses, at linjen med ligningen y=-x+5 er tangent til grafen for f i punktet P(1,f(1)).
a) Bestem b og c.

Er der nogen der kan hjælpe? Mange tak i forvejen


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2014 af LeonhardEuler

Sidder du under en prøve og benytter dig af ulovlige hjælpemidler? 


Svar #2
11. november 2014 af iMartin (Slettet)

Nej det er egentlig bare en almindelig aflevering fra en tidligere delprøve uden hjælpemidler. Usædvanligt at have prøver i november. Men tak for svaret ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2014 af LeonhardEuler

Såfremt:     

Hvis   y = -x + 5   er tangent til   f(x) = x2 + bx + c    i punktet P(1,f(1))

    svarer det til at    f '(1) = -1  

    og at                    f(1) = -1 + 5

    Løs disse to ligninger med hensyn til b og c 


Skriv et svar til: Bestemmelse af a, b og c i andengradspolynom

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.