Matematik

Eksponentiel udvikling

19. november 2014 af sejr10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan fortælle mig hvad tallet a fortæller i den eksponentielle regression ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2014 af PeterValberg

Eksponentiel sammenhæng:

y=b\cdot a^x=b\cdot(1+r)^x

a er fremskrivningsfaktoren
r er vækstraten
b er "begyndelsesværdien"
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
19. november 2014 af sejr10 (Slettet)

Ja det er jeg klar over (-: men hvad fortæller a i denne sammenhæng? - at antallet af facebook brugere vokser med 2,874887 procent om året, eller hvad ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2014 af PeterValberg

a = 2,875 (afrundet)

a = 1 + r

hvilket medfører, at vækstraten r = 1,875
hvilket betyder, at den årlige tilvækst er 187,5 %

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
19. november 2014 af sejr10 (Slettet)

Hvor får du 1,875 fra ?

Og hvorfor skal jeg beregne vækstraten ? 

Jeg skal jo bare redegør for hvad talllet a fortæller ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2014 af SuneChr

Man har
(1 + r) = 2,874887     ⇒    r = 1,874887     ⇒    r = 1,874887·100%     ⇒    r = 187,4887%

# 3 og 4  var ikke oprettet under skrivningen af nærværende indlæg.


Svar #6
19. november 2014 af sejr10 (Slettet)

Så har jeg en vækstrate på 187,4887%? og hvad fortæller de så?
Jeg forstår ikke hvorfor i udregner vækstraten, jeg skal jo bare redegør for tallet a ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. november 2014 af SuneChr

Året 2004 må svare til t = 0
Da har man
f (0) = 1,393845·2,8748870 = 1,393845
For hvert år derefter vokser f (t) med en faktor a = 2,874887 . Det er, hvad a er.


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.