Matematik

Aflevering

01. november 2015 af bonnielarsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er ikke 100% sikker på hvordan jeg skal klarer disse opgaver


Svar #1
01. november 2015 af bonnielarsen (Slettet)

Dette er den rigtige opgave

Vedhæftet fil:Blaver 45.docx

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2015 af mathon

Fremlæg de 80%, du selv kan klare.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2015 af StoreNord

Angående #1:   Oversavede damer duer ikke til noget!


Svar #4
01. november 2015 af bonnielarsen (Slettet)

I opgave 3 a skal man finde parablens toppunkt og i b skal man finde skæringen med y-aksen, d skla man diferrencere h til h` og i e sætte 5 m/s ind på t s plads i h´? i opgave 4 skal man lave et  fortegnsskema? resten er jeg på bar bund 


Svar #5
01. november 2015 af bonnielarsen (Slettet)

#3 hvad snakker du om med oversavede damer?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2015 af StoreNord

Angående #1:   Oversavede damer duer ikke til noget!   nej jeg mener

Angående #0:   Oversavede damer duer ikke til noget!    I din opgaveløsning omtalte du halve mænd og damer.                                                                                                     Spøg til side.   :)


Svar #7
01. november 2015 af bonnielarsen (Slettet)

Ja men den i #0 er ikke min opgave men en der lå på den her computer da jeg købte den, så som sagt en fejl den blev lagt ud 


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. november 2015 af StoreNord

Opgave 4)

Monotoniforholdene kan du nok selv se:   +   0   -.

Angående tangenten:

På grafen kan du se, at f'(-1) er -2

og under billedet kan du læse, at f(-2) er 3,

hvad mere skal du bruge, for at lave tangentens ligning? -- formel-samlingen


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. november 2015 af StoreNord

Opgave 3)

a) Find h'. For hvilken t er h'=0

b) Hvad er h på det tidspunkt du fandt i a)

c) Hvornår er h=0?  Du får 2 værdier, kun den ene kan bruges.

d) Hvad er hastigheden på det tidspunkt du fandt i c)?   Hvad er så farten?

e) Hvornår er farten 5 dvs h'=5 eller -5? --- 2 tidspunkter!


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. november 2015 af mathon

Husk forskellen på hastighed og fart.

    stedvektor:
                           \overrightarrow{h(t)}=\begin{pmatrix} t\\h(t) \end{pmatrix}

     hastighed:
                          \overrightarrow{v(t)}=\frac{\mathrm{d} \overrightarrow{h(t)}}{\mathrm{d} t}=\begin{pmatrix} 1\\ h{\, }'(t) \end{pmatrix}

     fart:
                          |\overrightarrow{v(t)}|= \sqrt{1+h{ }'(t)^2}

                           


Svar #11
02. november 2015 af bonnielarsen (Slettet)

Hvad så med opgave 1 og 2?


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. november 2015 af StoreNord

Opgave 1:

Aflæs m's støttepunkter på figuren, og find et udtryk for m' funktion; noget a'la f(x)=ax+b.

a er m's hældning.

Så skal du differentiere f.

Når du har fundet f', sætter du udtrykket for f' lig med a, for at finde en x-værdi for det sted, hvor f og m har samme hældning.

Når du har fundet x, kan du finde f(denne x). Dette (x,y)-punkt skal du bruge sammen med f' for at kunne opstille tangentens ligning.

Når du har både tangentens ligning og m's ligning, skal du finde den vinkelrette afstand.


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. november 2015 af mathon

1.
      Find hældningen for linjen.

      Find en tangent med samme hældning.


Svar #14
02. november 2015 af bonnielarsen (Slettet)

så i 1 skal jeg bruge reglen f(x)=ax+b hvor a findes med (f(x2)-f(x1))/(x2-x1)? 


Brugbart svar (0)

Svar #15
02. november 2015 af StoreNord

Opgave 1)

                         a = (f(x2)-f(x1)) / (x2-x1)           Ja. Vi snakker om m's hældning.


Svar #16
02. november 2015 af bonnielarsen (Slettet)

kan man så sige (f(-2)-f(0))/(0-2)=a og hvordan beregnes f(-2) og f(0)?


Svar #17
02. november 2015 af bonnielarsen (Slettet)

og i opgave 2 skal man så bare tegne graferne og så bestemme værdi- og definationsmængden for de to grafer?


Brugbart svar (0)

Svar #18
02. november 2015 af StoreNord

a = (f(x2)-f(x1)) / (x2-x1)  husk at funktionen nu hedder m(x)


Brugbart svar (0)

Svar #19
02. november 2015 af mathon

akseskæringsformel:
                                        \frac{x}{2}+\frac{y}{-1}=1

hvoraf
                                        \frac{1}{2}x-y=1
                                        y=\frac{1}{2}x-1

                                       


Brugbart svar (0)

Svar #20
02. november 2015 af StoreNord

#17

Nej, i opgave 2 bør du differentiere funktionerne, for at finde extrema. Og ln(x) er jo slet ikke defineret for negative tal!  

x2 må heller ikke blive negativt.


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 43 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.