Matematik

Lineære udviklinger

14. januar 2016 af MulleSoerensen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! Jeg har virkelig svært ved dette spørgsmål. og jeg vil værdsætte hvis en af jer evt. var behjælpelige :-) 
Jeg har vedlagt billedet for opgaven, så de rette tegn kan ses.

Mvh. 

Simone S.

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2016 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit billede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2016 af PeterValberg

En lineær funktion har formen f(x) = ax + b

f(x+Δx) = a(x+Δx) + b = ax + aΔx + b = ax + b + aΔx = f(x) + aΔx

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2016 af mathon

Udgangspunkt:
                                            y=f(x)=ax+b        for en lineær udvikling.
Øges x-værdien med \Delta x
har du
           {\color{Red} f(x+ \Delta x)}=a(x+\Delta x)+b=ax+a\Delta x+b=(ax+b)+a\Delta x={\color{Red} f(x)+a\Delta x}
hvoraf:
             f(x+\Delta x)-f(x)=a\Delta x

              \Delta y=a\Delta x

y-ændringen er proportional med x-ændringen med proportionalitetsfaktor a, som er linjens hældningskoefficient.

Dette er det karakteristiske for en skrå linje i et ortonormalt koordinatsystem.


Svar #4
14. januar 2016 af MulleSoerensen (Slettet)

Mange tak for svar! :)
Skønt at der blev svaret så hurtigt.

Skriv et svar til: Lineære udviklinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.