Fysik

Fysik spørgsmål

15. december 2016 af thecookiemonster170 (Slettet) - Niveau: C-niveau

På månen ser man at en astronaut i 3 meters højde falder med en hastighed på 14 m/s

Tyngdeacceleration ved overfladen (m/s2) på Jorden = 9,82 

1. I hvilken højde begyndte astronauten oprindeligt at falde?


Ved ikke hvilken formel jeg skal bruge..Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2016 af mathon

Du skal bruge tyngdeaccelerationen på Månen.


Svar #2
15. december 2016 af thecookiemonster170 (Slettet)

Tyngdeacceleration ved overfladen (m/s2) på månen = 1,625 :))


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2016 af mathon

                        2\cdot g_m\cdot \Delta h=v^2-{v_0}^2

                        2\cdot g_m\cdot (h_0-h)=v^2                 da begyndelseshastigheden er 0.

                        h_0-h=\frac{v^2}{2g_m}

                        h_0=\frac{v^2}{2g_m}+h

                       


Svar #4
15. december 2016 af thecookiemonster170 (Slettet)

Tak for det :) 

Skal jeg så bare sætte det ind i formelen? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2016 af mathon

Ja.


Svar #6
15. december 2016 af thecookiemonster170 (Slettet)

Super tak :D


Svar #7
15. december 2016 af thecookiemonster170 (Slettet)

Kan det passe at formlen er 

  h0 = 1,6252 / 2 * 3 + 0 = 3,96 meter

eller hvad? :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. december 2016 af mathon

Brug enheder, indsæt størrelserne rigtigt og indtast med korrekte parenteser.


Skriv et svar til: Fysik spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.