Matematik

Eksponentiel udvikling

12. november 2017 af lunalssn (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg skal besvare 3 opgaver og to af dem har jeg allerede besvaret. Men hos anden opgave (b) står der altid at der er en fejl. Opgaven lyder:
 

y=0,33*o,942^x

a) Bestem fremskrivningsfaktoren i ovenstående ekspotenielle udvikling: 
Her har jeg fået 0,942

b) Bestem vækstraten i ovenstående ekspotentielle udvikling (angivet i %)
Her er fejlen. Jeg får 0,941 - 1 = -0,058. Men der står at det ikke er rigtigt.

C) Bestem B værdien i forskriften
Her har jeg fået 0,33

er der nogen der kan forklare hvorfor b er falsk? Hvordan skal jeg beregne denne?

Mange tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2017 af Mathias7878

Vækstraten r er givet ved

\small r = a-1 = 0.942-1 = -0.058

hvilket i procent giver

\small r = -0.058*100 = -5.8 \%

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. november 2017 af mathon

           \small 1+r=0{.}942

           \small r=p\cdot 10^{-2}=0{.}942-1=-0{.}058

          \small p\cdot 10^{-2}=-0{.}058

          \small \small \small p=-5{.}8\%

          


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.