Matematik

Matematik B - eksamensspørgsmål

11. december 2017 af lauid (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

''Giv et eksempel på differation, herunder udledning af differentialkvotienten for f(x)=x^2''

Skal jeg så bare differetiere funktionen, eller hvad beder de mig om? Skal op til mat mundtlig IMORGEN, så hvis nogen gad at hjælpe ville det være super. :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2017 af Mathias7878

Tretrinsreglen
- - -

 

 


Svar #2
11. december 2017 af lauid (Slettet)

Nåååå, okay tak!!!!!

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2017 af Mathias7878

1.

\Delta y = f(x_0+h)-f(x_0) = (x_0+h)^2-x_0^2 = x_0^2+h^2+2x_0h-x_0^2

        = h^2+2x_0h = h(h+2x_0)

2.

\frac{\Delta y}{h} = \frac{f(x_0+h)-f(x_0) }{h}= \frac{h(h+2x_0)}{h} = h+2x_0

3.

\lim_{h\rightarrow 0}(h+2x_0) = 2x_0

- - -

 

 


Svar #4
11. december 2017 af lauid (Slettet)

Yes, tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2017 af Mathias7878

og da x0 er et vilkårligt x gælder det for alle x, dvs at:

(x_0^2)' = (x^2)' = 2x

- - -

 

 


Skriv et svar til: Matematik B - eksamensspørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.