Matematik

Eksponentiel udvikling

21. maj 2018 af rebs95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer.

Jeg har denne opgave jeg gerne vil løse men jeg kan ikke finde ud af to overordende gåder:

1) hvad er k og a nu lige her?

2) Hvorfor står der den samme sæting to gange? Er det en fejl? 

Mvh Rebekka. 

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. maj 2018 af StoreNord

Nej de er ikke ens.
Du skal vist betragte ek som a.


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. maj 2018 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. maj 2018 af peter lind

Hvis du beregner ud fra 1990 kan du finde k ved at sætte y = 7,0 megaton og t=10


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. maj 2018 af StoreNord

-


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. maj 2018 af mathon

                     \small {\color{Red} \mathbf{0.4}}=b\cdot e^{k\cdot 0}={\color{Red} \mathbf{b}}

                     \small 7.0=0.4\cdot e^{k\cdot 90}

                     \small 17.5=e^{k\cdot 90}

                     \small \ln(17.5)=k\cdot 90

                     \small k=\tfrac{\ln(17.5)}{90}=0.0318


Svar #6
22. maj 2018 af rebs95 (Slettet)

Hahaha! Grner lidt over mig selv! Tak for hjælpen! Jeg ser nu jeg ikke kunne se forskel på 1990 og 1900 :'D


Svar #7
22. maj 2018 af rebs95 (Slettet)

Griner*


Svar #8
22. maj 2018 af rebs95 (Slettet)

Hov jeg glemte at tage, at denne opgave er UDEN brug af lommeregner, og det du gør mathon, ser ikke ud som hovedregning. 

Så er det nærmere peter lind's metode jeg skal bruge, hvis det skal gøres uden cas/lommeregner?


Svar #9
22. maj 2018 af rebs95 (Slettet)

Hvorfor kan man ikke slette kommentare. Jeg så fejl igen. Det er med hjælpemidler, jeg kunne i det heletaget bare ikke finde ud af opgaven, da jeg troede man skulle gøre det i hoved.


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. maj 2018 af peter lind

#8 Den kan ikke løses uden lommeregner men den kan løses uden brug af CAS værktøj. Det er nok det sidste der er forbudt


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.