Matematik

Folkeskolens afgangsprøve uden hjælpemidler - svær funktions opgave

03. maj 2023 af Kebabmand12 - Niveau: 9. klasse
Hej.

Jeg har været oppe i folkeskolens afgangsprøve i matematik uden hjælpemidler.

Disse to opgaver var især svære og jeg har undret mig over dem meget.

De to krydser er mine svar, og jeg tror desværre de er forkerte.

Hvad er det korrekte svar og hvorfor?

Mvh

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2023 af ringstedLC

16.1 x er 5 større end y:

x=5+y\Rightarrow y=x-5

Du har valgt, at y er 5 gange større end x.

16.2 Hvis x gøres tre gange så stor, gøres y også tre gange så stor:

\begin{align*} \frac{y}{x}=k\Rightarrow y &= k\,x\,,\;k\in\mathbb{R} \\ \textup{fx}: y &= 4x \end{align*}

Du har valgt, at x er 3 større end y, altså den ligningsform, der passer til 16.1. Med andre ord har du byttet om på betydningen for de to ligninger/beskrivelser.

Du burde have kontrolleret dine valg med et par eksempler.


Skriv et svar til: Folkeskolens afgangsprøve uden hjælpemidler - svær funktions opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.